2013. június 18., kedd

Gondolataim fotók nélkül.

Úgy kell barátként elfogadni a másik embert, ahogy van, még ha néhol nem is érted meg őt. Az okok, amiért szereted, lényegtelenné teszik azokat a dolgokat, amiket nem értesz. Nem kell megértened, s nem is kell ugyanúgy tenned, az ő életét élned. Ha igazán szereted, akkor úgy szereted, ahogy van, hiszen eleve ezért lettél a barátja. 

Napok óta kavarognak különféle gondolatok a fejemben, aztán megszületett bennem a döntés:  kiírom magamból, mert feszíti a lelkemet, s el kell mondanom!

S akkor most következzen a történetem. 

Néhány évvel ezelőtt - a szelídgesztenyének köszönhetően - megismerkedtem valakivel, akiről akkor még nem is gondoltam volna, hogy igaz barátommá fog válni. Hosszú levelezések előzték meg személyes találkozásunkat, mely nagyon kellemes, vidám hangulatban telt el. Rengeteget beszélgettünk, egyre jobban igazolódni látszott, hogy szinte teljesen azonos az érdeklődési körünk: mindketten rajongunk a természetért, nagyon szeretünk fotózni.
Következő alkalommal az ő kedves invitálásának eleget téve még bensőségesebb hangulatban telt el a napunk. Kitűnő házigazda, remekül éreztem magamat!

Azóta persze pár év eltelt, voltak újabb közös, szép élményeink. Ha valamelyikünk rosszabb hangulatba került, ezen a problémán is türelmesen átsegítettük egymást, hiszen a jó barátok mindig, mindenben segítenek a másik félnek.

Jó érzés tudni, van kire támaszkodni, van kinek elmondani a gondokat, s tudni számíthatsz a másikra! 

Az évek során az is kiderült, szinte olvasunk egymás gondolataiban, s hogy egy őszinte, mély baráti kapcsolat alakult ki közöttünk, ahol nincs helye a félreértéseknek. Azonnal tisztázunk mindent, őszinték vagyunk egymással, ez az alapja mindennek.

Az igaz barátság szinte olyan érzés mint a szerelem, csak talán még mélyebbek az érzések. Vigyázni kell rá, mert igen törékeny! Néha akadnak nehéz pillanatai is, de sok türelemmel és megértéssel örökké tartó kapcsolattá válhat.

Bízom benne, hogy mindez megmarad kedves Barátom neked és nekem! 

Köszönöm hogy meghallgattatok, legyen szép a napotok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése